Select another country or region to view content for your location.

Cookies helpen ons bij het aanbieden van onze services. Door onze services te gebruiken, verklaart u zich ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer info

Stekkerdoosen

Filter
Geselecteerde productlijnen: -Filter opheffen

Ons portfolio aan stekkerblokken biedt een brede selectie aan functionaliteit, uitvoering en design, zodat wij u de beste multifunctionele stekkerblokken voor werk en recreatie kunnen aanbieden. Welk stekkerblok voldoet aan uw eisen?

Maak gebruik van de filtermogelijkheden en ontdek hier welk stekkerblok aan uw eisen voldoet.

Stekkerblokken voor elke toepassing dankzij optimale stroomverdeling met intelligente extra's

 

Wat is een stekkerblok?

Een stekkerblok, ook wel meervoudige stekkerdoos genoemd, stelt voor meerdere elektrische apparaten met gestandaardiseerde stekkeraansluiting een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk beschikbaar. stekkerblokZo bestaat de mogelijkheid om een groot aantal elektrische apparaten van stroom te voorzien. Stekkerblokken zijn verkrijgbaar met verlichte aan-/uitknop, kinderbeveiliging, overspanningsbeveiliging, master-/slave-functie en nog veel meer functies. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de toepassing, zijn verschillende stekkerblokken ook geschikt voor montage.

Wat voor stekkerblokken zijn er?

Stekkerblokken met overspanningsbeveiliging:

Deze meervoudige contactdozen kunnen uw apparaten beschermen tegen storingen in het elektriciteitsnetwerk, zoals overspanning, indirecte blikseminslag of circuitruis.

Master-/slave-stekkerblokken:

Deze stekkerblokken hebben een praktisch automatisch schakelsysteem met master-/slave-functie, die als volgt functioneert:master slave stekkerblok
Door het apparaat dat in het rode master-stopcontact steekt aan of uit te schakelen, kunnen alle apparaten in het slave-stopcontact automatisch mee uit en aan worden gezet. Dit meervoudige stekkerblok is geschikt voor iedereen die houdt van gemak en ook nog eens stroom wil besparen.

Stekkerblokken met aan-/uitknop:

Stekkerblokken met verlichte aan/uit-schakelaars zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.
Naast de klassieke stekkerblokken met aan- en uitschakelaar, die alle stopcontacten tegelijk van stroom voorzien, zijn er ook stekkerblokken die de stopcontacten afzonderlijk van stroom kunnen voorzien.
De individueel schakelbare stekkerblokken met extra grote tussenruimte en/of met een tweepolige schakelaar maken het mogelijk om elektrische apparaten individueel in en uit te schakelen zonder de volledige stroomtoevoer van de andere elektrische apparaten die in het stopcontact zitten te onderbreken.
Daarnaast zijn er stekkerblokken met hand- en voetschakelaars, die perfect zijn om bijvoorbeeld stekkerblokken achter de bank te verbergen, maar die toch gemakkelijk te schakelen moeten zijn.


stekkerblok individueel schakelbaar

 

Radiografische stekkerblokken

 draadloze stekkerblokMet radiografische stekkerblokken kunt u ingestoken apparaten gemakkelijk per afstandsbediening of app bedienen.
Dankzij het intelligente radiografische stekkerblok bespaart u zichzelf heel wat moeite. Sluit heel eenvoudig alle gewenste lampen of apparaten tot 3.500 watt aan op het radiografische stekkerblok en bedien alles comfortabel vanaf de bank. Uiteraard zijn de stekkerblokken ook handmatig en onafhankelijk van de afstandsbediening of app te bedienen.

De perfecte stap naar Home Automation dus:
Als u de radiografische meervoudige stekkerblokken van brennenstuhl per smartphone wilt besturen, heeft u de SteckerPRO-app nodig. Als u geïnteresseerd bent in de volledige perfecte SmartHome-oplossing als aanvulling, dan is brematicPRO de beste keuze voor u.

Stekkerblokken met overspanningsbeveiliging

Wat is overspanning?

Overspanning omvat alle spanning die de grenswaarde van de netspanning kortstondig overschrijdt. Zonder effectieve bescherming vernielt overspanning gevoelige elektronische elementen in de schakelcircuits van de aangesloten apparaten.

Welke oorzaken zijn er voor overspanningen?

De gevaarlijkste oorzaken voor overspanning zijn zeer hoge spanningspieken, die door indirecte blikseminslag kunnen worden veroorzaakt. Stroomstoten geraken ook door indirecte blikseminslag met enorme stroomsterkten in het elektriciteitsnetwerk, of bereiken via de telefoon- of kabelaansluiting computerinstallaties en video- en hifi-toestellen, en vernielen deze apparaten zonder essentiële bescherming.

Waarom is overspanningsbescherming zo belangrijk?

Bescherming tegen overspanning en elektromagnetische elektriciteitspieken kan men bereiken door middel van stekkerblokken met overspanningsbeveiliging. Deze kunnen tussen de elektriciteitsvoorziening (contactdoos) en het apparaat worden aangesloten. Deze zorgen ervoor dat in een fractie van een seconde gevaarlijke overspanningen terug worden gevoerd naar de aarde en de aangesloten apparaten dus beschermd zijn.


 Overspanningsbeveiligde contactdoos

 

Welk stekkerblok voor welke toepassing?

Welk stekkerblok voor hifi en tv?

 stekkerblok met schakelaarHoofdzakelijk voldoen alle stekkerblokken voor tv- en hifi-installaties. Ze voorzien het apparaat van stroom. Toch wordt het belang van technisch hoogwaardige kabelverbindingen vaak onderschat. Het extra voordeel dat u krijgt door een ontstorend voedingsstekkersblok toe te passen, is vaak verbluffend en niet gebonden aan de prijsklasse van uw hifi-componenten. Vanwege het feit dat eerder meer dan x meter draadstrook van de huisverdeler tot aan uw contactdoos onveranderd voorgeschakeld waren, ontstaan enorme storingen, bijv. het brommen van de vermogensversterker en de luidspreker, soms ook het knappen en ruisen in de weergave. Als u dus een storingsbron heeft en de oorzaak niet kunt bepalen of ontdekken, is de enige oplossing een stekkerblok met geïntegreerd filter en overspanningsbeveiliging. Voorgeschakelde filters aan elektronische apparaten kunnen het overdrachtvermogen aanzienlijk verbeteren. Zodoende is de optimale bescherming van hifi-installaties beschermd tegen stroomstoringen, netwerkschommelingen of overspanningsschade.

Welk stekkerblok voor computer?

Een meervoudig stekkerblok helpt om apparaten op de werkplek, bijv. computer of printer, van stroom te voorzien. Verder kunnen er eventueel nog boxen, een telefoon, externe harde schijven e.d. aan toe worden gevoegd. Het stekkerblok moet in elk geval voldoende stekkerplekken hebben en ook over een geïntegreerde overspanningsbeveiliging beschikken. Deze beschermt tegen spanningspieken, die ook nog ver verwijderd van de inslagplek voorkomen. De aan-/uitschakelaar dient ter comfort. Deze kunt u als u het apparaat niet gebruikt volledig uitschakelen en zodoende stroom besparen. Perfect daarvoor zijn master-/slave-stekkerblokken. Als master-apparaat kunt u bijv. een computer gebruiken die slave-apparaten, zoals monitor, geluidssysteem, printer, scanner enz., bij de automatische bediening betrekt.

Stekkerblokken met USB

Hoofdzakelijk wordt een onderscheid gemaakt tussen USB-hub en USB-charger. Wat zijn precies de verschillende tussen hub en charger?

Stekkerblokken met USB-hub

Samen met de stekkerplekken worden nog bussen type A aangeboden, deze dienen voor het aansluiten van USB-eindapparaten, zoals toetsenbord/muis, printer, USB-stick en harde schijven op USB, en kunnen zo op een elegante manier worden verbonden. Anders gezegd, met deze USB-poorten kan men alleen “verdelen” en niet opladen. De stroomvoorziening van de USB-hub geschiedt via de aansluiting aan een computer of laptop via een bus type B. Indien u de USB-hub zonder aangesloten computer wilt gebruiken, heeft u een extern 5 V-voedingsdeel nodig.

Stekkerblokken met USB-charger

Een stekkerblok met USB-charger biedt naast de stekkerplekken ook USB-bussen type A voor het opladen van elektronische apparaten, zoals smartphone, bluetooth-koptelefoon of camera.

 

Tafelstekkerblokken en stekkerblokken voor vaste inbouw bieden een bijzonder gemak

De meervoudige stekkerblokken, die rechtstreeks aan of op de tafel kunnen worden geplaatst, intrekbare stekkerblokbieden niet alleen de gewenste stroomverdeling en op wens een laadfunctie per USB, maar zorgen ook voor een bijzonder gemak. Ze bieden een praktische mogelijkheid om elektronische apparaten rechtstreeks aan te sluiten zonder een vrij stopcontact onder het bureau te hoeven zoeken. Als dit stekkerblok ook nog een USB-aansluiting heeft, dan kunt u daarnaast bijvoorbeeld nog uw smartphone of powerbank opladen. De elektriciteitsverbinding kan heel gemakkelijk met de aan-/uitschakelaar worden gescheiden. De innovatieve tafelcontactdoos voor vaste inbouw voor flexibele vormgeving van uw werkplek - kan worden verwerkt in het tafelblad en smelt zo heel mooi samen met het tafeloppervlak. Het stekkerblok is geschikt voor de werkplek, de keuken of ook voor uw werkplaats thuis. De geïntegreerde USB-aansluiting is een extra functie.

 

Stekkerblokken om te monteren

Voor stekkerblokken zijn er ontzettend veel toepassingsmogelijkheden.  stekkerblok voor wandmontageZo zijn er bijvoorbeeld stekkerblokken met een eenvoudige aan-/uitschakelaar, met een praktische hand-/voetschakelaar of ook stekkerblokken die voor bijzonder gemak door middel van afstandsbediening of een app kunnen worden bediend. Het is allang niet meer zo dat stekkerblokken thuis alleen nog maar op de vloer rondslingeren. Sommige stekkerblokken zijn geschikt voor montage aan de muur of tafel. Precies om die reden hebben wij stekkerblokken in ons assortiment die met een 4-puntsoplage voor optimale bevestiging aan bijv. een muur zijn uitgerust.

Wie echter wil monteren zonder schroeven of boren, vindt ook daarvoor het geschikte stekkerblok. Daarvoor hebben wij een heel bijzonder bevestigingssysteem. De intelligente, afneembare montageplaat voor gemakkelijk en probleemloos bevestigen aan de achterkant van het stekkerblok. Haal de SB-lus er eenvoudig uit door de blokkeringsnok licht in te drukken. Als u de plaat 180° draait en opnieuw vastzet op het stekkerblok, komen de montage-openingen in de juiste positie voor montage. Aanvullende praktische lussen voor montage met klittenband, kabelbinder e.d. bevinden zich aan beide eindstukken aan de achterkant


 bevestigingsplaat moffen strip

 

FI, IP44, kinderbeveiliging en meer: veiligheid bij stekkerblokken

De veiligheid in het algemeen staat natuurlijk op de eerste plek. Daarom is kinderbeveiliging in onze stekkerblokken ook zeer belangrijk voor ons. Kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig en proberen dingen uit waarbij ze er nog geen enkel besef van hebben dat hier gevaren achter schuilen.

De kinderbeveiliging van onze stekkerblokken (in de vorm van een afdekking) voorkomt dat kleine of scherpe objecten in het stopcontact gestoken kunnen worden. De kleine klep wordt pas weg geklapt als beide pinnen van de stekker worden ingestoken. Als het kind probeert een object of een vinger in een van de gaten te steken, wordt dat verhinderd door de klep. Zo kunnen wij de huiselijke veiligheid verbeteren.

De FI-personenbescherming dient als mobiele stroomuitvalbescherming tussen stopcontact en apparaat. Deze scheidt bliksemsnel de actieve geleider van de stroom zodra verschilstroom optreedt.

Het beschermingstype IP44 geeft aan dat het apparaat beschermd is tegen vreemde objecten en spatwater.

Kort uitgelegd:

IP= International Protection

4= (eerste cijfer) bescherming tegen binnendringen van vaste voorwerpen

4= (tweede cijfer) bescherming tegen water

 

Waarop moet u letten bij het aanschaffen van stekkerblokken? Stekkerblok XXL – stekkerplekken en toevoerleiding

Het aantal stekkerplekken kan voor sommige toepassingsgebieden niet hoog genoeg zijn. Met name op een werkplaats heeft men een stopcontact nodig voor de computer, het beeldscherm, het geluidssysteem, de printer enz. Dan is een stekkerblok met meerdere stekkerplekken wel zo handig. Het zou vervelend zijn als het aantal stekkerplekken voldoende is, maar de toevoerleiding te kort. Om die reden hebben wij stekkerblokken met verschillende kabellengten van 1,5 m tot 5 m. Uiteraard hangt de keuze van het perfecte stekkerblok af van het type en de toepassing.

 

Een vaak gestelde vraag: mag men stekkerblokken achter elkaar steken?

Er moet hier meteen al worden opgemerkt dat men in het algemeen geen stekkerblokken in elkaar mag steken. Dit moet zelfs (volgens VDE 0620) op het stekkerblok staan aangegeven met een waarschuwing “niet achter elkaar steken”. br />Er moet hier meteen al worden opgemerkt dat men in het algemeen geen stekkerblokken in elkaar mag steken. Dit moet zelfs (volgens VDE 0620) op het stekkerblok staan aangegeven met een waarschuwing “niet achter elkaar steken”. Een meervoudig stekkerblok heeft natuurlijk veel voordelen. Ten eerste biedt het tal van aansluitmogelijkheden voor meerdere apparaten, ten tweede dient het als een soort verlengsnoer en kan daardoor flexibel worden ingezet. Desondanks mag het maximale vermogen van ca. 3.500 watt bij een stekkerblok niet worden overschreden.

Preciezer gezegd: waarom mag men stekkerblokken dus niet achter elkaar steken?

Bij overbelasting kan het stekkerblok al na slechts enkele minuten opwarmen tot 200 graden en in het ergste geval een zogeheten “kruipvuur” veroorzaken. Een kruipvuur onderscheidt zich van een normale brand doordat er geen zichtbare vlammen ontstaan. Een dergelijke brand is dus zo gevaarlijk omdat hij niet gemakkelijk te herkennen is. Om dit te voorkomen, dient u nauwkeurig te berekenen hoeveel apparaten er aan een stekkerblok kunnen worden aangesloten. Het vermogen van elk apparaat staat vermeld op het zogeheten “typeplaatje". Een voorbeeldberekening en meer informatie vindt u hier: https://www.brennenstuhl.com/blog/en/how-not-to-connecting-socket-strips-one-after-another/

 

Het stekkerblokkenassortiment van brennenstuhl® in één oogopslag

 • Premium-Line
  De Premium-Line met zijn mooi vormgegeven, stevig kunststof of aluminium behuizing is niet alleen veilig voor kinderen, maar is dankzij de kwaliteit "Engeineered in Germany" ook nog eens veilig op andere vlakken.Het stekkerblok is perfect geschikt voor het gemakkelijk aansluiten van ICT/video- en audio-installaties met verschillende apparaten.Ook als desktopvariant verkrijgbaar. Gemakkelijk insteken en inschakelen van de apparaten, direct op de tafel.(=> Premium-Aluminium-Line/Premium-Line/Aluminium-Office-Line/Premium-Office-Line)
 • Premium-Protect-Line
  De Premium-Protect-Line beschermt uw apparaten tegen storingen in het elektriciteitsnetwerk, zoals overspanning, indirecte blikseminslag of circuitruis. Bovendien biedt deze Line hoogwaardige bescherming tegen hogefrequentiestoringen dankzij geïntegreerde filters. De bijzonder stabiele, geanodiseerde aluminium behuizing heeft een intelligent, verwisselbaar modulebouwsysteem.
 • Super-Solid-Line
  De Super-Solid-Line is een zeer stevig geconstrueerd stekkerblok van zeer breukbestendig polycarbonaat. De kracht van dit stekkerblok zit hem niet alleen in de kwaliteit en veiligheid op alle vlakken - door een speciale kabelingang tegenover de schakelaar is de bediening van dit stekkerblok ook nog eens supergemakkelijk, bijv. onder het bureau. Bovendien maakt een brede contactdoosafstand het gebruik van voedingseenheden mogelijk. Met ophanging.
 • Eco-Line
  Het meervoudige stekkerblok van Eco-Line maakt het insteken van hoekstekkers gemakkelijk dankzij de schuin aangebrachte contactdozen. Bovendien is dit standaardstekkerblok kindvriendelijk en heeft het een uitstekende kwaliteit. De variant met overspanningsbescherming beschermt waardevolle apparaten tegen overspanning.
 • Ecolor
  Het Ecolor-stekkerblok scoort hoge ogen met het gepolijste oppervlak. De contactdozen met randaarde in 45°-uitvoering zijn uitermate geschikt voor hoekstekkers. Het oog wil ook wat: dit stekkerblok heeft een elegant, slank, tijdloos en hoogwaardig design.
 • Bremounta
  De Bremounta is niet alleen kindvriendelijk, maar overtuigt ook nog eens dankzij het mooi gevormde design. Zij biedt een optimale bevestigingsmogelijkheid dankzij schroefgaten voor gemakkelijke montage, bijv. aan de muur. De contactdozen hebben een hoek van 90°, waardoor hoekstekkers gemakkelijk passen.
 • Desktop-Power
  Het Desktop-Power-stekkerblok is onmisbaar op elk computerbureau. Ideaal voor het aansluiten van bijv. een laptop. Hier heeft u tegelijkertijd USB-aansluitingen in de vorm van USB-hub of USB-charger met comfortabele reikwijdte.
 • Power Manager
  De Power-Manager is een overzichtelijke en mooi gevormde schakelcentrale voor de complete computer- of hifi-installatie. Bovendien kan hij ook perfect als werkbasis voor een laptop of als basis voor de monitor worden gebruikt. Dankzij de geïntegreerde overspannings- en blikseminslagbeveiliging beschermt de Power-Manager alle aangesloten apparaten, bijv. tegen indirecte blikseminslag. Bovendien biedt deze Line hoogwaardige bescherming tegen hogefrequentiestoringen dankzij geïntegreerde filters.
 • Primera-Line
  De Primera-Line is een design-stekkerblok met goed doordachte eigenschappen. Ze biedt kwaliteit en veiligheid op alle vlakken. Bovendien heeft ze een variabele kabeluitgang aan beide kanten. Dit stekkerblok is voorzien van een kabelclip om overtollige kabel weg te werken. Verder heeft dit meervoudige stekkerblok bevestigingsogen voor montage aan de muur.
 • Primera-Tec
  De Primera-Tec is een in hoogglans uitgevoerd stekkerblok met overspanningsbescherming. Hij beschermt waardevolle apparaten tegen overspanning. Het stekkerblok biedt niet alleen kwaliteit en veiligheid op alle vlakken. Het heeft ook nog eens een mooi gevormde, stabiele behuizing van gepolijst, zeer breukbestendig polycarbonaat.
 • Secure-Tec
  Het Secure-Tec-stekkerblok met overspanningsbescherming beschermt waardevolle apparaten tegen overspanning. Het stekkerblok biedt niet alleen kwaliteit en veiligheid op alle vlakken. Het heeft ook nog eens kindvriendelijke contactdozen in een praktische 45°-uitvoering.
 • Comfort-Line
  De Comfort-Line met haar mooi gevormde design overtuigt met haar contactdozen, die een hoek van 90° hebben, waardoor zij uitermate geschikt zijn voor hoekstekkers. Dankzij de extra brede contactdoosafstand kunnen er voedingseenheden worden gebruikt. Schroefgaten bieden een optimale bevestigingsmogelijkheid voor eenvoudige vaste montage van het stekkerblok, bijv. aan de muur. Bovendien heeft dit meervoudige stekkerblok een innovatieve, praktische en ruimtebesparende platte stekker.
 • Tower-Power
  De Tower Power is een tafelcontactdoos voor vaste inbouw in het tafelblad. Deze contactdoos gaat heel subtiel op in het tafeloppervlak. Geschikt voor op kantoor, in de keuken of ook gewoon voor uw werkplek thuis. Bovendien heeft deze contactdoos een mooi gevormde, stevige aluminium behuizing. Het slanke design kan volledig in het tafelblad worden aangebracht. Ook verkrijgbaar als USB-charger-variant. Een eenvoudige, snelle montage met een boring van 60 mmØ is gegarandeerd.
 • Hugo-Line
  Het stijlvolle hugo!-stekkerblok met overspanningsbeveiliging beschermt waardevolle apparaten tegen overspanning en heeft een behuizing van gepolijst, zeer breukbestendig polycarbonaat.