Select another country or region to view content for your location.

Cookies helpen ons bij het aanbieden van onze services. Door onze services te gebruiken, verklaart u zich ermee akkoord dat we cookies plaatsen. Meer info

Kabelhaspels FAQ

Welke aansluitsystemen zijn verkrijgbaar via Brennenstuhl®?

Brennenstuhl® aansluitsystemen kunnen aan meer dan 150 landen wereldwijd worden geleverd. De volgende lijst verstrekt een gedetailleerd overzicht.

Welke aansluitsystemen zijn verkrijgbaar via Brennenstuhl®?

Waaraan herkent men of een kabelhaspel of een verlengkabel voor gebruik in de open lucht geschikt is?

De kabelhaspel of de verlengkabel dient een spatwaterdichte uitvoering te hebben. Dit wordt aangegeven via de IP44-markering. De stekkerdozen moeten zelfsluitende deksels bezitten. De koppelingen moeten eveneens af te sluiten zijn met een deksel. De stekkers moeten voorzien zijn van een afdichtingkraag. De kabel moet voor de industrie- en handelssector minimaal HO7RN-F zijn of met deze kwaliteit overeenkomen, b.v. XYMM. De kabelkwaliteit en de beschermingsklasse is daarvoor doorslaggevend. brennenstuhl producten staan in de catalogus dienovereenkomstig aangeduid.

Bestaat de oververhittingbeveiliging voor kabelhaspels als reserveonderdeel?

Ja, de oververhittingbeveiliging voor kabelhaspels kan worden bijbesteld via onze verkoop.

Which cable is suitable for which use?

You will find an overview over the cable qualities with the following link.

For more information see catalog.

Wanneer wordt de oververhittingsbeveiliging van kabelhaspels geactiveerd en hoe functioneert het?

De oververhittingsbeveiliging wordt in werking gesteld, wanneer zich te hoge temperaturen voordoen in de kern van de haspel. Deze temperaturen ontstaan wanneer de kabel niet voldoende werd afgerold en wanneer bij hoge stroomdoorvoer naar de aangesloten verbruikers warmte ontstaat (elektromagnetisch effect). Indien de stroom wordt onderbroken door de oververhittingsbeveiliging (bimetaal), dient u de kabel volledig af te rollen, de stekker uit de netstroom te trekken en het kabelafrolapparaat laten afkoelen. Na enkele minuten kunt u de stekker opnieuw in het stopcontact steken en kort op de drukknop op de stopcontactplaat drukken. Nu moet de stroomgeleiding opnieuw hersteld zijn. Als dit ook na langere tijd niet het geval is, kan het zijn dat de schakelaar beschadigd is door overbelasting en dat de schakelaar moet worden vervangen. Omdat dit op een eenvoudige wijze kan worden uitgevoerd, kunt u bij ons een wisselstuk aanvragen. Een vakman kan dan in enkele minuten de schakelaar vervangen. Het is echter raadzaam om het apparaat altijd volledig afgerold te gebruiken, op het activeren van de oververhittingsbeveiliging te vermijden.

Waarom moet een kabelhaspel bij zware belasting volledig afgerold worden?

Kabeloprolapparatuur zoals b.v. kabelhaspels of kabelboxen wordt in de kern van de opgerolde kabel extreem heet. Daarom zijn temperatuurschakelaars voorgeschreven (oververhittingbeveiliging) die op ca. 65 graden C de stroom onderbreken. Zonder deze oververhittingbeveiliging kan de kabelisolatie smelten en leiden tot vernieling of brand van het oprolapparaat. De kabelrol dient afgerold te worden om te voorkomen dat de stroom onnodig voortijdig wordt uitgeschakeld.

Wat zijn de kenmerken van Brennenstuhl® kabelhaspels?

 • Cablepilot
  Slingerhandgreep als draaggreep, voor praktisch ophangen en als kabelgeleider bij het afrollen en oprollen.
 • ROL’UP Automatisch oprolsysteem
  Comfortabel oprollen door kort te trekken in plaats van met een lange slinger.
 • Bretec® -Draaicomfort
  Door de draaicontacttechniek draait alleen de kabeltrommel tijdens het afrollen en wikkelen, niet het stekkerinzetstuk.
 • Garage met stekker
  Twee gaten in de slingergreep om de plug op te bergen.
 • Trommelrem
  Kabelhouder op het trommellichaam voor de bevestiging van de kabel.